İnternet Hızında Büyük Atılım

İnternet hızında da dünya devi olmak için kolları sıvayan Almanya, ülkedeki tüm internet kullanıcılarına minimum 50 Mbps indirme hızı sunmak için çalışmalara başladı.

İnternet Hızında Büyük Atılım
Mühendislikte dünya devi olan Almanya, teknolojide de birinci sırada olmak istiyor. Bu amaç doğrultusunda Almanlar, 2018 yılına kadar ülkedeki tüm internet kullanıcılarına 50 Mbps internet hızı sunmak için harekete geçti.

50 Mbps, standart internet hızı oluyor!

Şu anda dünya çapında ortalama internet "download" hızı 5 Mbps iken Almanya bu atılımı başarı ile hayata geçirirse dünya ortalamasından 10 katdaha hızlı interneti vatandaşlarına sunacak.
Bunun yanında Almanlar, internet hızında 1. liği 23.6 Mbps ile elinde bulunduran Güney Kore ve 11.9 Mbps ortalama hıza sahip olan ABD gibi ülkelere fark atmış olacak. 
Halihazırda ülkenin %70'i 50 Mbps veya daha yüksek hızda internet kullanırken, Almanya kalan %30'a da minimum 50 Mbps hızında interneti sunmak istiyor. 2018'e kadar gerçekleştirilecek bu altyapı iyileştirme çalışmaları için Alman hükümeti 2.7 milyar Euro'luk bütçe ayırdı.
Birçok konuda olduğu gibi internet hizmetlerinde de dünyanın gerisinde kalan ülkemizde halen internet, dünya geneline göre yavaş ve pahalı bir servis. Umarız bizi her geçen gün geriye götüren politikalardan vazgeçilip, geleceğe yönelik pozitif adımlar atılır.

0 yorum: